Lava Lamp Menu Demo
 

Invitație - Curs de comunicare și marketing local

Uniunea Hang-Kép din Debrețin și Uniunea Studenților Maghiari din Bihor în primăvara anului 2012 au inițiat un proiect comun transfrontalier, pentru a realiza o comunicare mai eficientă între locuitorii județelor Bihor și Hajdú-Bihar. Proiectul se structurează pe un curs format din trei părți, un proces de dezvoltare, având ca scop pregătirea specialiștilor, jurnaliștilor, experților, civililor și a oamenilor din partea autonomiei pentru o comunicare cât mai eficientă din propria localitate. Procesul de dezvoltare este asigurat de cele două cursuri precum și de sprijinul profesional continuu între acestea. Se pot înscrie la curs grupe a câte trei persoane. Nu este necesar ca cele trei persoane care formează un grup să fie din aceeași localitate, grupele pot fi alcătuite și la nivel de zonă.
Prin această cale vă rugăm să delegați o grupă din localitatea proprie care să participe la primul modul al cursului (care va avea loc în două ocazii).

 • Cursul va fi organizat între 30 ianuarie – 3 februarie 2013 (miercuri de la ora 18:00 până duminică ora 13:00, timp local).
 • Va avea loc la Hotel Aranybika din Debrețin.

Pe parcursul acestui curs participanții vor avea posibilitatea de:

 • a acumula cunoștințe de bază despre jurnalism
 • a învăța ce este știrea, prin practică
 • însușirea metodelor prin care chiar și fără susținere financiară pot populariza eficient localitatea proprie și evenimentele acestuia
 • a se adânci în lumea jurnalismului online
 • a participa în mod practic la fotografiere și vor însuși cunoștințe despre folosirea camerei video
 • a realiza filme în grupuri
 • a întemeia relații cu oameni din județul Bihor și Hajdú-Bihar, care au aceeași sferă de interes

În cadrul cursului organizatorii asigură cazare (camere cu două paturi), masă de trei ori pe zi, și materialele de curs. Cheltuielile de drum trebuie asigurate de către participanți.

Participarea la curs este gratuit, locurile disponibile fiind limitate (30 de persoane, adică 10 grupe a câte 3 persoane). Organizatorii susțin dreptul de a selecta participanții pe baza

candidațiilor depuse. Înscrierile se fac doar prin completarea formularului de înscriere atașat, până în data de 21 ianuarie 2013.

Formularele de înscriere completate trebuie trimise la adresa de e-mail: office@nmd.ro . Termenul de evaluare a înscrierilor este: 22 ianuarie 2013, candidații fiind anunțați prin scris.
Al doilea element major al proiectului este formarea unui pachet de marketing pentru localitățile participante. Acest pachet va fi asigurat GRATUIT prin cadrul programului de concurs, de către Uniunea Studenților Maghiari din Bihor și Uniunea Hang-Kép. Pachetul va conține următoarele componente:

 • realizarea unui film de marketing folosind echipament profesional. Acest film va fi postat pe internet, și va fi trimis la posturile de televiziune din județele Bihor și Hajdú-Bihar cu scopul de a fi proiectate
 • realizarea materialelor de promovare (tipărite sau de alte feluri), în valoare de 500 de EUR

 

Informații suplimentare:
Zsidó Erika
Uniunea Studenților Maghiari din Bihor
0742 485 052
zsidoerika@yahoo.com

Cu stimă,
Kiss Arnold,
Președinte USMB