Lava Lamp Menu Demo
 

Prezentarea proiectului Comunicare Fără Frontiere 3.0

Acest proiect îşi propune îmbunătăţirea comunicării în regiunea frontierei româno-ungare şi a fost iniţiat de Asociaţia „Hang-Kép” (Sunet-Imagine) din Debrecen împreună cu Uniunea Studenţilor Maghiari din Oradea. Proiectul, cu o durată de implementare de 18 luni, asigură formare profesională în domeniul comunicării pentru 60 de ziarişti, specialişti, formatori de opinie din localităţi ale judeţelor Bihor şi Hajdú-Bihar, în cadrul a 4 traininguri, în cursul cărora participanţii învaţă diferite tehnici practice menite să îmbunătăţească asigurarea informaţiilor în cele două judeţe şi vizibilitatea localităţilor din regiune. În cadrul proiectului cu un buget total de 130.040 euro (cca. 37,5 milioane forinţi), intitulat „Comunicare Fără Frontiere 3.0”, în decurs de un an vor fi realizate şi emisiuni de televiziune sub genericul „Legătură”, axate pe prezentarea celor două judeţe pentru ca cei care trăiesc aici să cunoască cât mai bine valorile naturale, comunităţile şi curiozităţile locale. Emisiunile în limba română şi maghiară vor putea fi vizionate de cei interesaţi nu numai în cele două judeţe, ci şi în toată România şi respectiv Ungaria.

În cadrul proiectului, participanţii la cursul de formare se întâlnesc pentru prima dată la Debrecen. În cadrul cursului de formare în comunicare şi marketing local cu o durată de 5 zile (4-8 iulie 2012), care se va încheia duminică, vor face cunoştinţă cu bazele jurnalismului, cu genurile de bază şi îşi vor dezvolta cunoştinţele practice în domeniul fotografiei, înregistrării video şi a jurnalismului on-line cu scopul de a îmbunătăţi vizibilitatea localităţii şi implicit a zonei unde trăiesc. La cursul de formare au sosit 30 de participanţi din 10 zone ale judeţelor Bihor şi Hajdú-Bihar. Întâlnirea de acum va fi urmată de un proces de dezvoltare în cadrul căruia îşi vor putea desfăşura munca cu asistenţa unor specialişti din mass-media. Următoarea staţie a seriei de cursuri de pregătire va fi la Oradea, probabil la mijlocul lunii septembrie.

Puteţi urmări evenimentele cursului de formare şi desfăşurarea proiectului pe pagina:
http://www.facebook.com/cbp3.0.

Participanţii la cursul de formare au sosit din următoarele localităţi: Balmazújváros, Debrecen, Körösszegapáti, Pocsaj, Polgár (Hajdú-Bihar), Roşiori, Valea lui Mihai, Oradea, Tămăşeu, Sălacea (Bihor).

Debrecen, la 5 iulie 2012

 

Informaţii suplimentare:

Andrea Keresztesi
Asociaţia „Hang-Kép”
+36 20 455 8283
andrea@hangkep.t-online.hu
www.hangkep.hu

Arnold Kiss
Uniunea Studenţilor Maghiari din Oradea
0747 789 245
arnie@nmd.ro
www.nmd.ro